Hej, det är jag som är Essy!

Jag är certifierad Emergency Medical Technician, Wilderness First Responder, instruktör i hjärt- och lungräddning samt assisterande instruktör i klippklättring med en lång bakgrund inom friluftsliv av varierat slag.

Sedan barnsben har jag spenderat den största delen av min fritid i naturen, och främst i den svenska fjällvärlden. Den tystnad och känsla av oändlighet som infinner sig på de vidsträckta vidderna skapar utrymme för tankarna att slå sig till ro och finna frid. 

2016 fann jag klippklättring som det perfekta mötet mellan aktiv meditation, fysisk utmaning och mental problemlösning. Sedan dess har det blivit klättring inom samtliga stilar, där alpin klättring är det jag vurmar mest för. 

I otillgänglig och ofta riskfylld terräng är kunskap kring räddning och akutsjukvård ovärderlig, och kan fälla avgörandet mellan liv och död. Jag har därför fördjupat mig inom den medicinska delen av friluftsupplevelsen, och är utbildad Emergency Medical Technician genom University of Colorado och Denver Health. Jag är även instruktör i vuxen hjärt- och lungräddning samt certifierad Wilderness First Responder. Jag leder våra utbildningar inom första hjälpen i terräng och är medicinskt ansvarig under våra event. 

 

Jag är även en uppskattad föreläsare och moderator, och med många års erfarenhet av process- och verksamhetsutveckling samt förändringsledning, leder jag våra workshops och företagsevent.

 

Isklättrare
Isklättring i Hemsedal, Norge
Klippklättring på bergskam i Courmayeur
Kamklättring i Courmayeur